VANLIGA FRÅGOR TILL SLIPAT.NU

Hur ofta bör man slipa sina köksknivar?

1 gång per år räcker för de flesta köksknivar i ett normalt hemmakök. Det är givetvis beroende på användningsgrad och kvalitet på kniv. Jag kan inte nog betona hur stor skillnad regelbundet underhåll och bra knivförvaring gör för att knivarna ska hålla sig vassa länge. Läs mer om underhåll och förvaring här.

Hur lång tid tar det att få tillbaka sina slipade föremål?
I de flesta fall så är dina föremål klara inom 48 timmar. Vissa tider kan väntetiden vara något längre. Du får alltid en beräknad väntetid i ditt verifierings-sms. 

Är det värt att slipa sin gamla/billiga kniv?
Kortfattat ja! Alla knivar går att slipa. Alternativen är att fortsätta använda sin gamla kniv i nuvarande skick, köpa en ny eller att slipa den. Dina knivar blir efter slipning hos mig så gott som alltid vassare än när de var nya. 

Slipar du Globalknivar och andra japanska knivar?
Ja! Global är det vanligaste märket jag slipar. Japanska knivar mår bäst av att slipas för hand på vattenstenar, vilket jag använder.

Slipar du tandade knivar (brödknivar)?
Ja. Jag slipar upp dem för hand, men utför ej omtandning. 

Lagar du trasiga knivar, brutna spetsar mm?
Ja. Mot en tilläggskostnad, då det helt enkelt tar längre tid att slipa.
Lagning och omprofilering är det jag främst använder maskiner till. Själva slipningen av knivar sker alltid för hand. Vid lagningar av hack och skador ingår även viss urtunning av kniven för att behålla skäregenskaperna.

Hur lång tid tar det att slipa en kniv?
5-10 minuter för en normalslö kökskniv. 

Kan man skicka in sina knivar för slipning?
Ja! Information hur du går tillväga hittar du här: "Så gör du"

På vilka sätt kan man betala?
Bankkort, Swish och faktura. Inga extra avigfter.